viernes, 28 de noviembre de 2014

Cristina Morató: “Una dona viatgera ha de tenir humilitat, sentit comú, curiositat i humor, i sobretot saber que és la visitant


Les periodistes Rosa Maria Calaf, Pepa Roma i Cristina Morató presideixen la taula rodona “Mujeres viajeras”

“Mujeres viajeras” ha estat la tercera conferència de la III Jornada de “Comunicación, Viajes y Aventura” que s'ha dut a terme a la Facultat de Ciències de Comunicació de la UAB. La taula rodona que va començar sobre les 11 del matí, la va moderar Lidia Peralta i la van presidir les periodistes Rosa Maria Calaf, Pepa Roma i Cristina Morató. Les tres han exposat les seves experiències realitzant periodisme de viatges i han invitat als estudiants que estaven reunits a l’Aula Magna de la Facultat a fer-ho si tenien l’oportunitat.

Rosa Maria Calaf és llicenciada en Dret i Periodisme, té un Màster en Institucions Europees, i també ha cursat la carrera de Ciències Polítiques. Aquesta periodista porta més de 37 anys com a corresponsal de RTVE i ha informat des de llocs com: Nova York, Moscou, Buenos Aires, Roma, Hong Kong i Pequín. Alguns dels premis que ha obtingut al llarg de la seva vida professional són el Premi Ondas a l’any 2001, el Premi de Periodista de l’any 2001 pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Premi a Tota una vida de l’Acadèmia de la Televisió a Espanya, entre altres més.

Pepa Roma és llicenciada en Filosofia i Lletres i en Ciències de la Informació. Entre els anys 1972 i 1974 va realitzar la volta al món. La periodista ha treballat en prestigiosos mitjans de comunicació d’Espanya com La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, TVE, etc. També ha exercit com a escriptora i alguns dels premis que ha obtingut són: l’accèssit del XIII Premi Antonio Machado l’any 1989 amb l’obra Adiós Estambul i el Premi Andalusia de Novel·la l’any 1997 amb Mandala.


Cristina Morató és llicenciada en Periodisme y Fotografia. Ha exercit de periodista, escriptora, reportera i directora de programes de televisió. Aquesta professional ha viscut a Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica realitzant reportatges i escrivint articles. L’eix principal dels seus escrits és la vida de les grans viatgeres i exploradores, per aquest motiu, ha visitat més de 40 països buscant la història d’aquestes persones. Actualment, és membre fundador i vicepresidenta de la Societat Geogràfica Espanyola i forma part de la Royal Geographical Society de Londres. Algunes de les seves obres són: Viajeras intrépidas y aventureras de l’any 2001, Las Damas de Arabia de l’any 2005, Reinas Málditas de l’any 2014, entre moltes més. 



Cristina Morató, Pepa Roma i Rosa Maria Calaf
Font: Maria Zapater