viernes, 28 de noviembre de 2014

Sis maneres diferents de viatjar

Els estudiants del Màster en Periodisme de Viatges han presentat els seus projectes durant la III Jornada de Comunicació, Viatges i Aventura. Es tracta, en el sis casos, de propostes de viatges alternatives al turisme de consum i, evidentment, al turisme de masses.

Marroc
El primer viatge el fem al Marroc de la mà del grup Mauka-Makai. Aquest grup ens proposa un viatge al voltant del món del cinema. "En el cine, Marruecos, no siempre es Marruecos. Tiene mucha versatilidad" comenta Luisa, de Mauka-Makai. I és que a més de buscar el que no és típic, els estudiants que van viatjar al Marroc també van buscar apropar-se a les persones. 

Malta
Després viatgem a Malta amb el grup Caminos Sellados. Aquest grup d'estudiants presenten el seu projecte Postales del Mundo, un treball que agafa forma de postal i que permet conèixer diferents aspectes del país des del punt de vista de sis viatgers molt diferents entre ells: els sis integrants del grup. 


Croàcia
Posem rumb a la Croàcia desconeguda: Sebastián Abeliuk presenta el projecte del grup 7 vagones. Aquest grup es proposa investigar els llocs més desconeguts del país, tot i les dificultats que això els va presentar en el seu moment. Ho comenta el propi Abeliuk: "Croàcia és bastant complicat d'indagar, i descobrir el país va ser una tasca titànica". Tot i això sembla que van aconseguir-ho, i a més proposen una sèrie de punts clau del país on es va rodar la sèrie Game Of Thrones, produïda per la cadena HBO.

Istanbul
I de Croàcia viatgem a Istanbul amb el grup Cassiopea Viajeros, que proposen una descoberta de la importància de l'aigua a través d'aquesta ciutat turca. En aquest sentit, han desenvolupat una aplicació per Android (Estambul: Arquitectura del agua) que mostra una selecció dels punts més importants que van visitar durant el seu viatge a la ciutat. A més, han creat un llibre multimèdia titulat Turquía: Ritmos y sabores que guia el lector pel folklore i la gastronomia de Turquia.
Seguim amb el viatge fins a Creta, amb el grup Amaki. Perspectivas de Creta és el seu projecte, que permet veure l'illa amb els ulls de vuit habitants del lloc. "Creta es la perfecta combinación de la comida, el tiempo y la amabilidad", diu Irina Kosyanova durant l'explicació del projecte.

Praga
El viatge acaba a Praga amb Serendipity Travel. En el seu projecte el grup proposa tours atípics per Praga, com ara rutes temàtiques. Un exemple d'aquestes rutes podria ser els clubs de jazz o les cerveseries, o fins i tot una ruta pels llocs que proposa un home que viu al carrer. Reinventando destinos és la revista que a creat el grup, i en ells s'hi recullen les rutes que proposen.